hits

Trumps verste: Innføre toll mot Kina!

kommentarer 46 kommentarer

Donald Trump er USAs neste president. Det er ikke til å tro. Hvor skal vi begynne?
Hvor mye skade kan han gjøre? For USA, verden og oss? Her er syv punkter. 

1. Sikkerhet: Det verste Trump kan gjøre er å bryte avtalen med Iran om ikke å utvikle atomvåpen. Gjør han det kan det føre til store spenninger i Midtøsten. Bryter han med Iran-avtalen vil han kunne gjeninnføre økonomiske sanksjoner,  og straffe europeiske selskaper som handler med Iran.

2. Handel: Trump vil trekke USA ut av Verdens handelsorganisasjon og innføre høye tollsatser, opptil 45 prosent,  på import av varer fra Kina. USA er verdens mest kjøpekraftige marked og Kinas økonomi vil da få et skudd for baugen. Synker den økonomiske veksten får det store konsekvenser for europeisk og særlig norsk økonomi fordi Kina vil kjøpe færre råvarer. Oljeprisen vil falle ytterligere.

Trumps rådgivere vil nok minne ham på den sterke inflasjonen som fulgte etter at President Nixon innførte tollsatser i 1971. Det svekket amerikansk økonomi og bragte Reagan til makten.

3. Nato: Europa har nytt godt av amerikansk beskyttelse helt siden D-dagen i 1944 og særlig etter opprettelsen av Nato i 1949. Det har kostet amerikanske skattebetalere enormt, penger de kunne ha brukt på å finansiere egen velferd. Trump har uttalt at USA betaler  over sytti  prosent av utgiftene for europeisk forsvar, mens i realiteten ligger det nede mot et par og tjue, som er klart mest av alle medlemmene.  Nato-paraplyen fungerte økonomisk så lenge de andre Natolandene kjøpte amerikanske varer og amerikanske dollar var knyttet til gull og fungerte som verdens valuta. Den ordningen avviklet Nixon i 1971, og siden den gangen har amerikansk økonomisk dominans svekket seg. Nå vil EU-samarbeidet ta større grep om forsvars og sikkerhetspolitikk. Det vil måtte få konsekvenser for norsk forsvarspolitikk.  

4. Klima: President Obama ratifiserte FNs klimaavtale fra Paris i 2015 ved en «executive order», som vil si han gikk utenom Kongressen. FNs klimaavtale har allerede trådt i kraft, som vil si at det vil ta flere år å forhandle seg ut av avtalen. Antakelig mer enn fire år. Men når Trump har flertall i begge hus i Kongressen, kan han rett og slett bare overse avtalen. President Obama inngikk også en avtale med Kinas president Xi om utvikling av klimateknologi. Denne vil nok ikke Trump røre, men den gir Kina et viktig forhandlingskort dersom Trump gjør alvor av å innføre tollsatser.

5. Skatt: Trump har lovet å senke skattesatsen for amerikanske selskaper fra 35-40 prosent til 15 prosent. Det kan få store konsekvenser for store selskaper som Google og Apple som i dag ikke fører inntekter fra omsetning utenfor USA tilbake. Senker han skattene så dramatisk vil det bli vanskelig å leve opp til loven om å begrense budsjettunderskuddet. Men igjen, med republikansk flertall i Kongressen har han stor fleksibilitet. Britene tenker på det samme, og flere baltiske land har allerede innført en lav flat skatt. Det kan presse norske bedriftsskatten nedover.

6. Europa og Norge: EU-samarbeidet vil bli langt viktigere i en Trumps verden. Spesielt vil EUs samarbeid med Kina få stor betydning på godt og på vondt. Da USA innførte importrestriksjoner på kinesisk stål dumpet kineserne stål på det europeiske markedet. EU svarte med mottiltak noe som gikk ut over norske eksportører. Slik kan man se på andre områder som aluminium som er viktig for norske hjørnestensbedrifter som Norsk Hydro.

7. Men Trumps kinavrede kan bidra til at EU og Kina kommer sammen og inngår et nærmere samarbeide. Det kan sette fart i handelsavtalen mellom EU og Kina, til gode for europeisk økonomi. Vårt dårlige forhold til Kina pga Nobels fredspris til Liu Xiaobo, vil få enda større betydning. Hittil har vi ikke lidd av kinesisk boikott av norsk laks og politisk dialog. Det vil kunne endre seg i Trumps nye verden.

 

 

 

46 kommentarer

Hmm

09.11.2016 kl.11:11

Håper han har gode rådgivere blant byråkratene...og at han ikke vil være enehersker, selv om han har vist sånne tendenser. Man kødder ikke med Kina, tror jeg.

Seifu Tsegaye

09.11.2016 kl.11:59

Jeg tror ikke at Trump kommer til innføre en betydefull forandring eller skifte i Amerikansk forsvars-og sikkerhetspolitikk. Han er republikaner men hadde et budskap som appelerer til vanlige borgere. Det politiske etablishementet har vist forakt til vanlige borgere og mistet kontakten med bakken. Avdemokratisert (Fransk-Tysk styrt)Europa allerede opplever fremvekst av høyre populistiske partier og kan bli rammet av en ekstreme form for Trumpisme.

dag

09.11.2016 kl.12:07

Gud bedre. Få minutter etter at valgresultatet er klart er norsk "ekspert" ute og belærer og idiotiserer Trump.

Trump og verden klarer seg helt sikkert godt uten at Paal Frisvold er behjelpelig med uunnværlige råd.

Har ikke Kina toll på sin import? Både Kina og Japan er for frihandel, men begrenser import ved red-tape og tekniske krav. De beskytter eget næringsliv. Hva med Kinas utstrakte ulovlige kopiering av amerikanske patentrettigheter? Burde nevnes.

Feminator

09.11.2016 kl.12:12

Sosialistene er redde nå, men det er jo en grunn til at Hillary Clinton tapt. Hvis dere ser på videoen som jeg gir dere link til. Så er bare 10% av salen til Hillary Clinton fyllt opp med tilhengere.

https://www.youtube.com/watch?v=mpUKu7Xp3b0

Idag føler jeg meg så glad. Fordi sosialistene mister makten. Snart blir det Frankrike, Ungarn og Poland. Hahaha sosialistene mister makten. Nei til sosialister. Dere sosialister er redde nå. Dere er redde for Trump fordi Donald Trump er anti sosialist, marxist og kommunist.

Stig

09.11.2016 kl.12:13

Håper han stenger samtlige bloggere inn å utland slik at de kan få seg en jobb og bidra mere.

Antisosialist

09.11.2016 kl.12:15

Enda en desperat TAPER som prøver å fortelle hva som skjer med Trup som president. Alt som er skrevet her er vås og tåpeligheter.

Alle vi andre - som vet BEDRE, vet at uansett hva Trump har sagt i valgkampen, så er ikke USA et diktatur hvor han kan gjøre akkurat hva han vil. Han kan påvirke, men ikke bestemme.

inge

09.11.2016 kl.12:20

Tror President Trump kommer til å ta tak i gamle unnfallheter og kjeltringer rundt om i verden , både "lovlig og ulovlige". Det kommer til å bli som " i gamle dager " da CIA , FBI og andre hemmelige organisasjoner kommer til å få mer makt og gjøre som de vil . Unnfallhetene som er gjort i de siste årene , ser vi jo delvis resultatet av nå ..... Kjeltringer og snyltere som reiser fra land til land for å snylte på andres velferd og skattepenger . Håper han blir i stand til å få fjernet flere av diktatorene som herjer i Afrika og andre land rundt omkring . Å få alle snylterne tilbake til der de kommer fra , er ingen lett oppgave , for de biter seg så godt fast som de kan .... Hjemme må de jobbe , mens der de er nå kan de benytte seg av NAV , og andre lands tilsvarende Naiviteter......håper han fjerner diktatorene og grunnene til at de har noen grunn til å flykte fra sine hjemland ....... Deres hjemland trenger dem sikkert ..... Europa og USA trenger dem ikke ...... Heia Trump

Bjørn

09.11.2016 kl.12:22

Tror ikke Trump trenger noe råd fra nok en patetisk besserwisser..!!

Libertian

09.11.2016 kl.12:27

Først krevde sosialistene at alle skal være like uansett hvem de er. Dette kalles kommunisme. Så kuppet sosialistene ordet demokrati ved å kalle seg selv sosial demokrati. De er forsatt sosialister.

Så importerte sosialister mennesker fra hele verden for å globalisere Norge. Forskjellige mennesker i norsk kultur er alle sammen like. Men hvis alle mennesker er like. Hvorfor har vi så mange ulike matretter i Norge? Kebab, Pizza, Vårruler, Taco, Curry gryte osv. Å påstå at alle mennesker fra forskjellige kulturer er like uansett deres bakgrunn. Dette kalles marxisme.

Lenge leve Libertarians. Død over sosialisme, liberalisme, globalisme og marxisme. Husk at Libertarians er ekte liberalister. FRP, Høyre osv er sosial demokrater. De er i realiteten globalist kommunister. Liberalisme = Sosialisme. Liberalisme betyr ikke frihet. Liberalisme betyr sosialisme. Libertarians = Ekte liberalisme.

Anbefaler Ben Shapiro. Nei til kommunisme, marxisme og sosialisme.

https://www.youtube.com/watch?v=RaFAnSKHNgs

09.11.2016 kl.12:35

Clinton er ikke sosialist. Demokratene er mellom Høyre og FrP. Republikanerne er til høyre for FrP. Faktisk er det kapitalistene som skjelver p.g.a. Trump. Clinton er kjøpt og betalt av Wall Street. Det er ikke Trump (men Vise-Presidenten er kjøpt av Wall Street). Men mannen er psykopat. Tipper Trump kommer til å ble drept eller forsøkt drept av republikanere, som heller vil ha Pence som president (Sannsynligvis får CIA jobben. De kan smugle inn en leiemorder fra Mexico).

Antisosialist

09.11.2016 kl.12:42

Både Demokratene og Republikanerne er til høyre for FrP.

De er ikke en gang i Nærheten av å sammenlignes. I USA`s øyne er FrP et sosialistisk parti.

Hvis noen lurte på det.

Ester

09.11.2016 kl.12:48

Merkelig dette her. Få timer etter valget så kan en Norsk "ekspert" fortelle hva donald bør og ikke bør gjøre som president. Kanskje vi skal holde kjeft å se hva han får til fremover. Uansett er det bedre enn hillary som sa rett ut at hvis hun ble president så kom hun til å angripe Iran nærmest umiddelbart. Folket har valgt helt rett, for den som fikk flertall gikk av med seieren. Då dette er det folketvil ha

09.11.2016 kl.12:49

Er faktisk enig med antisosialist. Det var jeg som skrev før deg. Jeg stoler i grunnen ikke på noen politikere. De lover mye før de blir valgt. Når de er valgt, holder de akkurat de løftene som passer dem. Det er en gjeng med maktsyke jævler. Det skulle vært skuddpremie på dem. Halvparten av det du får i skuddpremie for å skyte en rev i Norge.

Gaunil

09.11.2016 kl.12:49

Er det ikke greit at Frisvold venter med sin dommedagpreken til valget er helt på plass? Presidenten har ikke all makt slik noen prøver å innbille oss.

ingrid

09.11.2016 kl.13:16

Veldig bra at Trump vant. Håper han bruker den sjansen

han nå har fått til å få korrupte politikere vekk -

man kan da ikke kritisere han før han har begynt!

Denne artikkelen er bare dum, men mange føler seg nok

dumme i dag, bra for dem ! HEIA TRUMP, vis dem, du !

Andreas

09.11.2016 kl.13:34

Denne egenskapen såkalte journalister har er fasinerende. Trump er ikke annet enn en mindre likende person, men dere får det til å virke som han skal ødelegge verden.

Glafo

09.11.2016 kl.14:22

Stig: Det er mange gode bloggere der ute. Selv om du kun har lest rosablogger, anbefaler jeg deg å finne frem til blogger som inneholder det du er interessert i.

Det er ikke alle som skriver om utseendet, moter og sminke vet du.

Jarle

09.11.2016 kl.14:45

Dette var en veldig bra og viktig analyse av den situasjonen verden nå har kommet i.

Valget av Trump er en tragedie for verden og USA. Det beste vi kan håpe på er at Trump ikke får gjennomført deler av politikken sin, dette med tanke på utenrikspolitikk. Får han gjennomslag, så vil det forandre verden og det kan gjøre Norges situasjon mye verre (dette med tanke på sikkerhetspolitikk).

Han har også lovet svært mye til amerikanerne når det gjelder økonomi. Alt skal bli fantastisk og alle skal få sine drømmer oppfylt osv. Gjør han alvor av å si opp handelsavtaler, innføre høye tollmurer osv, så vil andre land komme med mottiltak. USA er ikke alene i verden og er også selv avhengig av å selge sine varer i utlandet.

Blir det ikke økonomiske oppgangstider i USA, så vil en demagog som Trump ikke innrømme nederlaget. Han vil i stede finne noen å skylde på. Har han fått full backing hjemme, så vil han da rette oppmerksomheten utover og finne en ytre fiende.

For verdens og USAs vegne. håper jeg derfor på et under og at han faktisk klarer å innfri forventningene.

Lold

09.11.2016 kl.15:05

Jjvcggggggggg

Bare Per

09.11.2016 kl.15:08

Helt riktig av President Trump å gå til fullskala handelskrig mot Kina! Og ikke bare sette 100% tollsats på kinesisk import, men i tillegg tvinge kineserne til å importere Uncle Ben's luftige amerikanske ris uten noen form for toll. Det tenker jeg skal få dem til å droppe de latterlige pinnene sine for godt, og begynne å spise med kniv og gaffel som skikkelige folk.

Let the war begin! War, what is it good for? Absolutely everything!

Sannheten

09.11.2016 kl.15:09

Kjære anti sosialist og alle dere pro Trump innpå her. Dere er like hjernevasket som Clinton velgere. Når skal folk våkne og innse at kandidatene og alt er rigget? Når skal folk innse at jødene styrer verden bak lukkede dører. Begge to er bare puppets, når man drar i stringene. Trump er ikke noe anti elite, uten den jødiske eliten ville han aldri hatt pengene og makten han i dag har i New York. Folk må innse at de er hjernevasket i det vi like å kalle demokrati.

Antisosialist

09.11.2016 kl.15:16

Svar til Sannheten:

Jasså, så det finnes enda jødehatere her ja. "Jødene styrer alt...". Herregud.

Snakk om å være hjernevasket, nazist, eller islamist, eller hva du er.

Martin Kolstad

09.11.2016 kl.15:47

Alt dette kan bli vanskelig å innføre.

Men innvandring og grensekontroll er den beste og minst kompliserte måten han kan gjøre seg bemerket på.

Innfrir han dette og ivaretakelsen av veteranene vil nok de fleste av velgerne hans være rimelig fornøyde.

DIGGER MEG!!!!

09.11.2016 kl.16:11

jaja norske folk..

arrogansen deres forvinner nok med NATO alliansen...

RUSSLAND kommer til å ta biter av dere, og alle disse innvandrerne dere har vist hat mot hele livet, kommer nok aldri til å tjene dere eller ta deres side.

ENJOY ;)))

cause im fucking enjoying this

GO TRUMP!!!!

Sannheten

09.11.2016 kl.16:16

Man blir kalt "rasist" og "nazist" for å fortelle sannheten i dag ja. Sannhet tar ikke hensyn til følelsene dine, eller om din politisk korrkte side blir støtt. Jødene styrer denne verden bak lukkede dører. Gjør litt research istedenfor å komme med din PC svada

Sannheten

09.11.2016 kl.16:22

Hele Amerikanske valget er rigget. Rart noen tror på at dette sirkuset er er fritt valg. Både E post Clinton og pedo Trump er gode venner når kameraene slås av. De deltar i bryllup, smiler og ler sammen. De er faktisk veldig gode venner. Men nordmenn tror jo på dette sirkuset. Fritt valg my ass. Mer jødestyrt rigget til tusen. Folk må snart våkne. Illuminati er ingen spøk!!

God Eater

09.11.2016 kl.16:52

Det er bare sosialister som hater jødene. Fordi sosialister elsker muslimer og finansierer palestine med våpen. Jonas Gahr Støre gav masse penger til Palestine for å finansiere jødenes ødeleggelse. Den andre kategorien er Nazister. Nazister hater jøder de også. Den tredje kategorien er Muslimer. 99% muslimer hater jøder.

Sosialister, Nazister og muslimer er bestevenner. En ting de har til felles. De hater alle sammen jøder.

Death to Socialism

Death to Liberalism

Death to Nazism

Death to Marxism

Death to Communism

Death to the one who must not be mentioned ever

Long live Libertarians.

Long live Donald Trump.

Long live Libertarians.

Long live Donald Trump.

Libertarians + Trump = FREEDOM.

Sosial liberalisme og sosial demokrati kan kommunistene få beholde. Vi kaller ikke oss lenger liberalister.

Vi er nå Libertarians. Lenge leve Libertarians. Lenge leve Trump.

Liberalister = Sosialister.

Libertarians = Ekte liberalister.

Donald Trump er en ekte libertarian. Lenge leve Donald Trump.

Død til Kommunisme, Nazisme, Sosialisme og Marxisme.

Sannheten

09.11.2016 kl.17:41

Du er hjernevasket God eater. Alt som slutter på -isme er jødeskapt. Du er hjernevasket til å tenke i små bokser. Islam er en ondskapsfull ideologi ja, men jødene styrer faktisk verden. Er jødene som står bak invasjonen av Europa, med alle muslimene, krigene i Midtøsten osv.

Kina fortjener det

09.11.2016 kl.18:43

Kina fortjener å få satt restriksjoner mot deres varer, de siste 30 årene er alt kopier som er kommet fra andre markeder. På tide om det skjer noe!

ørjan

09.11.2016 kl.20:40

punkt 6: seriøst??..du underbygger bare trump med å lyve om dette. vi må snu oss mot england usa og resten av verden, drit i Eu. vi må ikke avgi noe mer makt til deg og dine likesinnede i Eu som er problemet in persona..

Aktivt Uengasjert

10.11.2016 kl.07:58

Jeg er uenig og er i mot dagens forsøk på å etablere internasjonal sosialisme gjennom FN global governance tapetsert som klima og miljø tiltak. Problemet er at klima og miljø vitenskapen i stor grad har blitt kidnappet og politisert av en snever ideologi med en agenda. Istedet for å ha politikk basert på vitenskap så har vi i dag vitenskap som er politikk/ideologi basert. Politiseringen som sprer seg må taes på alvor og stoppes snarest.

Kachiun

10.11.2016 kl.10:56

Frisvold, ekstremtilhengeren av EUSSR, er helt uinteressant. Daolald er venn med Farage og brexit UK. De vil stå først i køen, og ditt kjære udemokratiske rabiate EU ledet av globalistsoialister er dødt og bakerst i køen. Sosialistglobalist "eliten" i EU har ødelagt vårt kjære Europa med innvandring fra nord afrika og midt østen. Drømmen var selvsagt og skaffe seg mer makt over befolkningen. Slike som Frisvold og den ikke valgte ledelsen i EU, mener folket er kveg som ikke vet sitt get beste. De føler seg gudebegavet slik at de bør bestemme alle detaljer i kvegets liv. Den tiden er over!! Flere vil komme etter Brexit UK og Trump USA!!!!

SANNHETEN?!?! ikke noe sannhetn fra hvit manns MUNN1

10.11.2016 kl.13:43

DIGGER MEG!

GO TRUMP!!!

DISSOLVE NATO!

LA DISSE NORDMENN FÅ EN SMAK AV SHITTEN DE HAR STØTTA MOT VERDEN!

GÅ RUSSIA!!!!

Puppet

10.11.2016 kl.13:44

Kanye West 2020

Dipper

10.11.2016 kl.15:38

Patetisk artikkel! Jeg tror Trump har bedre rådgivere og trenger ikke råd fra Norge. Hareide og Grande mener mye negativt om Trump sammen med andre i det norske journalist hylekoret. Kanskje det vil være lurt å vente til mannen begynner på jobben med å kritisere. Demonstrasjonene som går utover Trump er i realiteten en demonstrasjon mot halvparten av det amerikanske folket som stemte på han og som føler seg tilsidesatt. Trump har ikke tatt seg til en posisjon, han ble valgt og det synes jeg alle bør respektere!

Mattis Fenghætta

10.11.2016 kl.17:24

Judge Jeanine Pirro, one on one, Full Interview With Donald Trump

USA TV 10.11.16: https://youtu.be/zvgHVpyeW5o

AMERICA FRIEND

10.11.2016 kl.22:10

H

AMERICA FRIEND

10.11.2016 kl.22:14

DIPPER.HELT ENIG MED DEG.

Adolf Hitler

11.11.2016 kl.00:11

Hvorfor så mye fokus på Trump? Dere har ingen fokus på disse nazist bevegelsen som vokser fram i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Island. Målets deres er å danne en union i Norge.

Har fulgt med Nazi siden Frihetskamp. Disse Nazistene er farligere enn Donald Trump. Media har feil fokus. De burde ha fokusert på norske Nazister som vokser fram i Norge. Nazist bølgen vokser fram i Europa og det eneste dere gjør er å skrive negativt om Trump. Helt utrolig også.

https://www.frihetskamp.net

Punks Not Dead

11.11.2016 kl.06:00

Jeg sier som Wattie sang i The Exploited: "I hate, you hate, we all hate politicians. Wattie (som var soldat i SAS i 5 år før han ble vokalist i The Exploited) sa i en annen sang som heter "Wankers": "Hitler was a pacifist, his mother was a nun, his grandma was a jew, but you're missing all the fun, they're all a bunch of wankers, wankers. Reagen was the ultimate fuck. Fucked him from behind. Reagen couldn't get it up. He had been drinking too much wine (ingen av bandmedlemmene i The Exploited var homofile). They are all a bunch of wankers, wankers".

Crass hadde en sang som het "So What". Vokalisten het Steve Ignorant. Han sang:"Jesus Christ didn't die for my sin. Jesus Christ died for his own sins. So what, so what, so fucking what?"

katt

11.11.2016 kl.08:47

Det er riktig som det sies her, både demokratene og republikanerne ligger et godt stykke til høyre for Frp på ALLE vesentlige økonomiske og sosiale områder, uavhengige Bernie Sanders er etter amerikansk målestokk så sosialt radikal at han muligens ville funnet seg til rette i Frp.

Knut

12.11.2016 kl.07:02

Nok en idiot av en journalist som føler seg angrepet av Trump og prøver å sette Trump i ett dårlig lys. PK-media er snart gjennomskuet av alle slik dere holder på og det er dere mobbete løgnaktige inndoktrinerere idioter som kommer til å tape ved å holde på slik.

Pelle

13.11.2016 kl.13:12

Utrolig. Journalist og evner ikke engang å forstå hva Trump har sagt. Han vil reforhandle frihandelsavtalene, ikke avslutte frihandel. Han vil reforhandle Iran-avtalen. Så snakker du som om han bare vil rive i stykker alle avtaler og skalke alle luker til USA. Fjols er dessverre en riktig betegnelse på PK-media.

xxx

13.11.2016 kl.18:16

xxx

Per Lottrup

13.11.2016 kl.18:21

USA har akseptert at Norge og andre mdlemmer ikke betaler 100% fordi USA har brukt Nato til sine private imperialiste interesser.

USA har en gjeld på 14,3 triliader usd, nå får hver familie kr 40.000 i skatte letter bare for å stemme på Trump og firmaer går fra 35 og ned til 15%

Jeg frykter salget av Mercedes og Carribbien cruis vil fyke i vejret. Så kommer inflasjonen, renten med den og da er alt pist borte.

Tulle

14.11.2016 kl.11:53

What Is the U.S. Trade Deficit with China?

The U.S. trade deficit with China was $365.7 billion in 2015 This is a new record, up slightly from last year's record of $343 billion.

The trade deficit exists because U.S. exports to China were only $116.2 billion while imports from China hit a new record of $481.9 billion. The deficit keeps growing because imports are rising faster than exports.

https://www.thebalance.com/u-s-china-trade-deficit-causes-effects-and-solutions-3306277

Kina tjener seg i dag gørr rike på et enormt handelsoverskudd med USA(Tilsvarende negativ balanse for Norge) Noe av dette er Amerikanske selskaper som eksporterer råvarer til Kina, Kinesere skrur det sammen og eksporterer tilbake til USA, tollfritt. Da er det ikke rart Amerikanske arbeidsplasser går tapt ei heller at USA trykker penger. Kina kjøper tilbake statsobligasjoner, neppe i favør av Amerikanske arbeidsplasser.

Globalisering og frihandelslogikken har nådd sitt endelikt. Når målet er at USA skal ha produksjonskostnader som Kina (og levestandard) for å få i gang industrien sier det seg selv at man vil få folkelige protester.

Har forventet proteksjonisme fra Amerikansk side helt siden finanskrisen. Om tilsvarende krise hadde skjedd i Norge hadde også det Norske folk protestert. Vi sender fisk til prosessering i EU for å slippe straffetoll. Tåler vi at Kyst Norge ligger brakk mens Dansker, Polakker og Franskmenn har titusener av arbeidsplasser med å filetere Norsk fisk ? Neppe.

Synst media Norge har vist seg fra en forferdelig stygg side. Man skal ha empati med kreti og pleti her i verden, men når man blir fattig i et rikt land, da er man uselvisk, navlebeskuende, uutdannet, rasistisk, sexistisk og gud vet hvilken dritt tag man prøver å plassere på alminnelige arbeidene mennesker med en familie som skal ha mat på bordet uten behov for to jobber (som ikke eksisterer) samt ønske og håp om at barna kan få gå på college.

Det samme gjelder i UK og Tyskland. I Italia vil EU nå slå konkurs banker som kundene eier og har sparepengen sine i. Dette mens barna sitter i kjellerstua uten håp om noen gang i livet å få lån, kanskje heller aldri en jobb eller familie.

Klarer ikke vanlige folk å få endene til å møtes så protesterer man. I vestlige demokratier gjør man det gjennom valg.

Har media problemer med det, da er de sensurkanal og ingen fri presse.

Skriv en ny kommentar