hits

Up yours Nexit! Europa er tilbake!

kommentarer 33 kommentarer

84 % prosent av hollandske velgere stemte i går på pro-EU-partier. Blåser det en ny politisk vind over Europa? 

Etter Trump- og Brexit-seirne slår Europa tilbake. Populistiske strømninger i USA og Storbritannia har ikke i like stor grad smittet over på kontientet. I stedet har det mobilisert positive, optimistiske og konstruktive krefter uttrykt i et bredt spekter av politiske alternativer. De sier alle et klart nei til populistisk islamofobi og et rungende ja til europeisk samarbeid.

Mest av alt seiret demokratiet med rekordhøy valgoppslutning på over åtti prosent. Så høyt har ikke valgdeltakelse i Norge ligget siden rekordåret 1989.

Nederland har et eksepsjonelt levende demokrati, med 28 politiske partier hvor av opp mot 15 er representert i nasjonalforsamlingen. 

I Europa skimtes nå et viktig politisk skifte. Arbeidsløsheten i EU-landene er på vei ned, og er på 8,1 prosent.  De nasjonalistiske og brune tendenser som har preget debatten i mange land de senere årene blir nå tilbakevist av velgerne: Østerrikes president Alexander Van Bellen knock out på nasjonalisten Norbert Hofer under omvalget i desember i fjor. I Spania har ingen nasjonalistiske anti-EU-partier virkelig slått rot. Og i går gjorde den sittende statsminister Mark Rutte alle konkurrenter til skamme ved å innkassere en soleklar seier med 21, 2 prosents oppslutning og 33 representanter av de 150 setene i nasjonalforsamlingen. Rutte slo ut Frihetspartiets Geert Wilders som endte på andreplass med 13.1 prosent og 20 mandater. Det er åtte mandater flere enn ved forrige valg, men langt lavere enn forventet. De grønne venstre slo ut det tradisjonelle arbeiderpartiet og fikk hele 14 representanter, opp fra 4 ved forrige valg: Stå opp for dine verdier, stå opp for flyktninger, stå opp for Europa. Sammen kan vi stoppe populistene, sa partiets jublende leder Marjolein Meijer.

Geert Wilders vil fortsatt være en toneangivende stemme i hollandsk politikk.  En påminnelse om at kampen for å bevare europeiske verdier må fortsettes i styrket grad. Wilder har udiskutabelt bidratt til å sette dagsordenen i Holland og hans partifeller har fortsatt grobunn i Frankrike, Italia og Hellas. I dagens Europa er Wilders en viktig påminner om behovet for rettferdig innvandringspolitikk, fokus på integrasjon, men også om å stå opp for våre grunnholdninger om likeverd og menneskerettigheter. 

Kanskje bør vi takke Wilders for hans klare rasistiske holdninger. Hans utskjelling av marokkanere og islam har bidratt til at hollendere gikk til urnene som aldri før. Om Fremskrittspartiet og Senterpartiet forsterker retorikken mot innvandrer og mot EU, vil kanskje Venstre, KrF og Ap våge å ta til orde for EU-samarbeidet?

Den 23. april står presidentvalget Frankrike for døren hvor den nasjonalpopulistiske Marine Le Pen ligger an til å få oppimot tredve prosents oppslutning. Fortsatt ser hun ut til å bli mørbanket av Frankrikes nye politiske wonderboy, Emmanuel Macron i den andre valgrunden søndag den 7. mai. Valgresultatet i Holland kan gi Macrons liberale og EU-vennlige partiprogram ny vind i seilene. Måtte bare vinden blåse langt nordover også. 

 

 

33 kommentarer

Judas Iscariot

16.03.2017 kl.12:19

Hm. Ledende parti mister 10 plasser blir definert som en seier, mens et parti som får 4 ekstra plasser er taper. Mens arbeiderpartiet får total kollaps nevnes ikke.

Media elsker primitive ord som "brun, populisme, islamfobi" osv.

Men saken er noe helt annet. Det er en kritikk av en feilslått politikk. Mens ordet islamofobi er tull. Ordet er skapt av muslimer selv for å kunne angripe kritikk, på lik linje som kommunismen på 40 tallet introduserte ordet som rasist i diskusjoner for å kunne kontrollere den.

Logisk sett har man ikke en fobi for noe man kritiserer.

De eneste folk som har fobi er journalister. Det heter virkelighetsfobi.

Skvipe

16.03.2017 kl.12:30

Rekordhøy valgdeltaklse som gir ØKT oppslutning til Wilders parti. Og dette tolkes som en dreining BORT FRA høyre?

Man ser vel med de brillene man selv vil...

Stemmefiskene

16.03.2017 kl.12:45

PVV fikk +4 plasser (15 til 19)

VVD fikk -10 plasser (ca. 25% tilbakegang)

PvdA fikk -29 plasser (ca. 75% tilbakegang)

...og seierherren er...?

...og taperen er...?

justmy2cents

Pål

16.03.2017 kl.12:46

Best av alt: de rødgrønne ble nærmest utradert. De 4 partiene på venstresiden fikk tilsammen 40 av 150 mandater......

Joakim Karlsen

16.03.2017 kl.12:50

Dette var sørgelige greier Frivold. Det du presenterer er et tap for de som kjemper for frihet og menneskeverd. Du minner mest om en indoktrinert stakkar som mener selvmord er løsningen. Presenterer i det minste dine synspunkter på en sannferdig måte, i stedet for å late som.

Geir Pettersen

16.03.2017 kl.12:53

Maken til pretensiøst tullprat.

Alan Alda

16.03.2017 kl.12:54

Ser Wilders-tilhengerne velger å sammenligne med forrige valg når det passer. Ikke så nøya da at Wilders har ligget an til å få langt høyre oppslutning enn 13.1% i mellomtida. Heller ikke så opptatte av at de venstreorienterte miljøpartiet vokste 3.5 ganger og er like bak Wilders. De høyredreide nettkrigerne bruker tykke briller i dag ja. Gleder meg til valgresultatene i Frankrike og Tyskland. Går samme veien som i Nederland.

Kritisk

16.03.2017 kl.12:54

Tror de venstreradikale skal være forsiktige med "up yours" - det kan fort ramme dem selv. Det er en "up yours" trend mot sosialdemokratene som har fjernet seg fullstendig fra sitt folk og blitt et parti for eliten.

Det Sosialdemokratiske partiet (Arbeiderpartiet) er nærmest utradert og det er en trend i Europa. Håper Norge følger etter når media slutter med sin AP-propaganda.

Den politisk korrekte strutsepolitikken til venstresiden er årsak til at Wilders og Le Pen fosser frem. Hovmod står for fall men det begriper ikke den selvutnevnte eliten til venstre.

16.03.2017 kl.13:01

Up yours?

PVV har utradert hele det nederlandske Arbeiderpartiet.

PVV har flyttet hele den politiske debatten dit hvor de ønsker den.

PVV har i tillegg klart å øke oppslutning og er det nest største partiet i landet.

...og det er mer, det vet du ;-)

Odd Karlsen

16.03.2017 kl.13:10

Gled deg over det ene lyspunktet. Så lenge du kan :-)

Alt DU ikke liker er ikke ekstremt eller populistisk. Det er derimot den hersketeknikken du og mange med deg demonstrerer til stadighet!

Jan

16.03.2017 kl.13:11

Bare svada. Du hater tydeligvis brune. Er du rasist?

PonRaul

16.03.2017 kl.13:29

Dere globalister taper terreng for hver dag som går. Vi som ønsker frie selvstendige nasjoner vil vinne til slutt.

Alan Alda

16.03.2017 kl.13:43

Frisvold skriver om Europeisk samhold og demokrati vs islamofobi og populisme den senere tida, IKKE Høyre- vs Venstreside fra forrige valg. Styrkeforholdet mellom moderate partier langs sistnevnte akse blir da irrelevant. Som at man man finner noen av de sterkeste kritikerne av bla Trump og Wilders på høyresiden i mange land, inkludert Norge.

Marchus Stensrud

16.03.2017 kl.14:05

Godt valg av Nederland. Håper samme skjer i Tyskland og Frankrike også.

Tommy

16.03.2017 kl.14:08

Ser IS sympatisørene fra venstresiden er fornøyd.

16.03.2017 kl.14:18

Jeg forstår ikke helt dette innlegget. Han snakker om å bevare europeiske verdier, samtidig som han støtter EU. Det er jo så selvmotsigende som det kan bli.

EU kjemper for å bryte ned europeisk kultur, europeiske verdier og nasjonal identitet. Man er ikke mot EU fordi man er mot Europa. Man er mot EU fordi man vil bevare Europa.

Affer'n

16.03.2017 kl.14:20

Ka f*en? Ska det nå vær detta h*****es EF så har slått tebake nå? Nei, f*en heller! Og denna ja te EF vinden ska f*en ikkje blåsa nordøve, her seie heile folket NEI! Nei, me får håpa heile denna flaue EF-vinden døyr ut og at NEI-vinden feie øve heila Europa, det e det tryggaste, det. Ja, ja.

Igor

16.03.2017 kl.15:33

Bare vent til rene muslimske politiske parti kommer til. Sharia, muslimsk integritet.. -dette ser utrolig nok en del mennesker på som positivt og berikende. Jeg ser ikke på dette som berikende, men det motsatte. Det er en del folk som glatt hadde solgt bestemoren sin for en femmer.

Rune

16.03.2017 kl.16:07

Det forundrer meg at jeg engang tilhører samme dyreart som denne Paal frisvold.. Folk stemmer nok også basert på langt flere saker enn EU vet du Frisvold. Hadde Nederland hatt en rell folkeavstemning om EU/ikke EU lik den Storbritania hadde, ville det nok blitt close race. Norge må snarest ut av den ubrukelige Schengenavtalen, og dagens EØS-avtale må skrotes og reforhandles til noe mer likt Sveits sin handelsavtale med EU. Dagens EØS-avtale er et hån mot det norske folks nei til EU, og det er en gigantisk skandale at idealister i Brussel sitter og kan diktere lover, regler og grensekontroll, stikk i strid med hva det norske folk ønsker og har stemt for. Husk at det sitter sterke idealistiske krefter i Europa som på ramme alvor ønsker Tyrkia som fullverdig EU-medlem og gi 80 millioner tyrkere fri tilgang til EU (inkludert Norge.) Den største katastrofen i Europa siden andre verdenskrig ville ergo vært et faktum. Det bor over 3 millioner tyrkere i Tyskland. Spør den jevne tysker om hvordan de synes det har fungert! Nei folkens, det er ikke "populistene" og "rasistene" dere skal frykte, det er et stort knippe hvite, hjernedøde idealister som synger kumbaya og mer enn gjerne er villige til å gamble med den frie, siviliserte verden sin fremtid. Det er disse som må fryktes, motarbeides og fratas makt og inflytelse. EU er et idealistisk fantasiprosjekt som er dømt til å mislykkes og ende i full oppløsning og/eller krig. Det er kun et spørsmål om tid.

Anon

16.03.2017 kl.16:13

Åssen mener Frisvold at Wilders er rasistisk mot marokkanere? Er marokkanere blitt en rase?

Wilders har tatt opp dette sjøl: marokkanere er en nasjonalitet, ikke en etnisitet. Det er eksempelvis berbere og arabere, men poenget er ikke hva det etniske opphavet er. Med i Nederlands befolkning er om lag to prosent marokkanere, som har vist seg å være ei gruppe som under ett står for flere problemer, blant annet voldelige/kriminelle ungdomsgjenger. Det såkalte rasistiske utspillet fra Wilders var et enkelt spørsmål om folk ville ha færre eller flere marokkanere inn til Nederland.

Hele innlegget ditt har et «Deutschland seigt an alle Fronten»-preg, basert på følelser og ønsketenking. Det er ingen grunn til at Senterpartiet skulle gjøre et dårlig valg, og Frp har holdt seg overraskende godt til regjeringsparti å være. Derimot sliter EU-partiet Venstre med å klare sperregrensa, og KrF sitter stort sett med grunnfjellet sitt uten å utveksle velgere med andre partier i nevneverdig grad. Stadig er 80-90 prosent av kongerikets befolkning imot norsk EU-innmelding, så du tror vel ikke for alvor at Ap vil vinne noe som helst ved å love mer EU?

Tilbake til Nederland: når du er ferdig med å godte deg over at liksomordet islamofobi angivelig gikk på et tap, kan du ta fatt på det at det occidentofobe partiet med det ironiske navnet Denk kom inn i nasjonalforsamlinga. Det er det partiet folk virkelig burde være redd for.

Torkel

16.03.2017 kl.16:40

Jøje meg for noe svada du serverer her.

QWERTY

16.03.2017 kl.17:08

Ja ja, Frisvold.. Du gav meg en god latter ihvertfall. Når du bruker ord som populisme og islamofobi drar du din egen seriøsitet ned i søla og hopper rundt på den. Omtrent som en drittunge i en vannpytt.. EU vil dø sakte men sikkert. Hvis innvandringsvennlige åpner grensene for mer innvandring nå så vet du selv også at høyrebølgen vil komme sterkere enn noen gang, den kan faktisk bli en tsunami om det blir nok innvandring og da vil aldri venstresiden se makt igjen. Ikke i vår levetid ihvertfall. Hadde ikke det vært fint? En del av meg håper på bare litt mer innvandring, da vil hjulene settes i bevegelse. Folk flest er lei dette nå.

QWERTY

16.03.2017 kl.17:13

Jeg kan også føye til at blir det lite innvandring fremover med venstresidens styring så har høyresiden allerede vunnet siden venstresiden ikke tør importere mer da de vet konsekvensen av dette. Blir det økt innvandring vil høyresiden tilslutt ta en knusende seier. Uansett vinner høyresiden. Det gjorde de også i Nederland da de andre partiene adopterer deler av Wilders politikk. Ellers ville de fått lavere oppslutning, det er sikkert som banken. Høyresiden vinner uansett, Frisvold. Det er det som er så fint:-)

Petter H

16.03.2017 kl.18:53

Rasistiske holdninger?

Hvilken rase er islam??

hahahahh

16.03.2017 kl.18:56

Hahhahah, dette er noe av det mest ræva jeg har lest tror jeg....

Filosofen

16.03.2017 kl.19:13

Bloggen her får meg til å tenke på fotballdommeren som ble utskjelt på en kamp og skrek til publikum: er det du eller jeg som dømmer? Han vet ikke det engang var svaret, han vet ikke det engang... :-)

Husk å ha på Adblock forresten når dere surfer på slike suspekte blogger, ingen vits i at de skal tjene penger på å spre info, vridd til det ugjenkjennelige...hehehe

Anonymm

16.03.2017 kl.19:33

Det må være fint å være en av de ytterst få som faktisk tjener veldig godt på den oppkonstruerte globalismen?

Selvsagt forstår jeg at du er villig til å kaste alt av verdier, moral og logikk på skraphaugen for å kunne opprettholde et slikt levesett som du har Frisvold. Det gjør jeg virkelig.

Med det sagt, så håper jeg slike som deg en vakker dag vil bli dømt som de kriminelle dere er.

Stig

16.03.2017 kl.19:44

Journalister er i et yrke hvor det råder knallhardt krav om konsensus og nåde den som våger skrive noe politisk ukorrekt. Vedkommende blir kritisert og frosset ut av sine kolleger som tilhører venstresiden. Der tåles ikke avvikende meninger. Slik fungerer det i pressa og slik fungerer det i NRK og TV2.

Derfor pøser de på med slike kronikker som "up yours" når de mener å ha en "seier" - til tross for at Wilders fikk økt oppslutning. Deres tradisjonelle parti, sosialdemokratene, er nærmest utradert fra Nederland.

Og nå råder kaos - det blir en koalisjonsregjering med mye krangel og Wilders kan sitte å sidelinjen og score billige poeng.

Tror blogger bør være litt ydmyk - det politiske landskapet er endret radikalt og eliten er gått på en smell. Folk vil ikke ha masseinnvandring av mennesker med en totalitær og middelaldersk religion.

AndersInge

16.03.2017 kl.21:01

Dette var ganske stusselige greier.

Hvordan du som er "Leder av Geelmuyden Kiese Brussel" klarer å se en "Ups yours.." er for meg en gåte.

Sitter sikkert noen Arsenal supportere og sier "Ups yours .." til Bayern M også etter den fenomenale dobbel kampen i CL.

Kanskje på tide med noen nye briller og et høreapparat?

AD-Blokker er et must på ALLE slike sider, ink VG,Dagbladet,TV2 etc.

Mats

17.03.2017 kl.08:07

Det er så dårøig artikkel, hvis ikke Stavrum snart vokner og ser hva han betaler for snik propaganda. Pål og Roy, gjør alt de kan for og skrive dritt om høyre siden. Rutte, er han sosialist? Har de forandret seg siste 2 år? hele innvandrings prosessen har forandret seg med en kraftig innstramming, takket være wilders.

Det som og se pressen mot Trump i USA. Helt utrolig hvilke svake mennesker som kan bli ansatt i Nettavisen.Søppel

Skeptisk

17.03.2017 kl.08:37

Rart at mediene bruker ord som "taper" når Geert Wilders får flere plasser i parlamentet.... Men så har vi jo løpeguttene for globalistenen som eier "Fake News", som bl.a Paal Frisvold....

ACAB

17.03.2017 kl.12:17

muslimer hakke en dritt å gjøre i europa. de skitne svina har ødelagt england, tyskland og frankrike allerede. få svina ut, bort, vekk ..

ACAB

17.03.2017 kl.12:49

Forhåpentligvis blir Malika Bayan første som blir utvist og sendt til Iran. Jævla pakkishore

Skriv en ny kommentar